quotient | Page 6 | MathCelebrity Forum

# quotient

1. ### 9 rulers cost the same as 11 erasers. One eraser cost 0.09 cents. What is the cost of 1 ruler

9 rulers cost the same as 11 erasers. One eraser cost 0.09 cents. What is the cost of 1 ruler Let the cost of a ruler be r. We're given: 9r = 11(0.09) 9r = 0.99 Divide each side by 9 and we get: r = 0.11
2. ### At a rate of 4 gallons per min , how long will it take to fill a 300 gallon swimming pool

At a rate of 4 gallons per min , how long will it take to fill a 300 gallon swimming pool Time to fill = Total Gallons of the Pool / Fill Rate Time to Fill = 300 gallons / 4 gallons per minute Time to Fill = 75 minutes
3. ### If \$349,000 is given to 10 people how much does each person get?

If \$349,000 is given to 10 people how much does each person get? Each person gets \$349,000 / 10 = \$34,900
4. ### you got paid \$45 to babysit your nephew for 5 hours. How much did you get paid per hour?

you got paid \$45 to babysit your nephew for 5 hours. How much did you get paid per hour? Hourly Rate = Total Wages / Hours Hourly Rate = 45/5 Hourly Rate = \$9
5. ### 149 cars are waiting to take a ferry across the channel each ferry can only hold 18 cars how many tr

149 cars are waiting to take a ferry across the channel each ferry can only hold 18 cars how many trips will it take to get all the cars across Number of trips = Total Cars / Cars Per ferry trip Number of trips = 149/18 Number of trips = 8.28 trips We round up to the next integer and we have 9...
6. ### You bought a magazine for \$3 and some candy bars for \$2 each. You spent a total of \$19. How many can

You bought a magazine for \$3 and some candy bars for \$2 each. You spent a total of \$19. How many candy bars did you buy? Calculate the candy bar spend: Candy bar spend = Total spend - magazine spend Candy bar spend = 19 - 3 Candy bar spend = 16 Calculate number of candy bars: Number of candy...
7. ### You bought a magazine for \$5 and four erasers. You spent a total of \$25. How much did each eraser co

You bought a magazine for \$5 and four erasers. You spent a total of \$25. How much did each eraser cost? Calculate the cost of all erasers: Cost of all erasers = Total Spend - Magazine Cost Cost of all erasers = 25 - 5 Cost of all erasers = 20 Calculate the cost per eraser: Cost per eraser =...
8. ### During a game, a basketball team scored 38 points worth of two-pointers, 33 points worth of three-po

During a game, a basketball team scored 38 points worth of two-pointers, 33 points worth of three-pointers, and 8 points worth of free throws. How many shots did the basketball team make during the game? shots (Hint: A free throw is worth one point). Calculate two-point shots: Two-point shots =...
9. ### A cookie jar contains 8 cookies. There are 4 children. How many cookies will each child receive?

A cookie jar contains 8 cookies. There are 4 children. How many cookies will each child receive? Cookies Per child = Total Cookies / Total Children Cookies Per child = 8/4 Cookies Per child = 2
10. ### Nervous Speaker #1 says the word "um" 8 times each minute. Nervous Speaker #2 says the word "um" 10

Nervous Speaker #1 says the word "um" 8 times each minute. Nervous Speaker #2 says the word "um" 10 times each minute. Working together, how many minutes will it take them to say the word "um" 270 times? In one minute, Nervous speaker 1 and 2 say "um" 8 + 10 = 18 times per minute. We want to...
11. ### a piece of ribbon is y cm long. Ashley cut it into 4 equal pieces to do her 4 sisters hair. write an

a piece of ribbon is y cm long. Ashley cut it into 4 equal pieces to do her 4 sisters hair. write an expression for the amount of ribbon used for each sister We take y cm and divide it equal among 4 sisters: y/4
12. ### Denise is packaging pencils for an art class. If she has 204 pencils and she puts 12 pencils into ea

Denise is packaging pencils for an art class. If she has 204 pencils and she puts 12 pencils into each box, how many boxes will Denise need? Total Boxes = Total Pencils / pencils per box Total Boxes = 204/12 Total Boxes = 17 boxes
13. ### 45 water balloons were given to 9 children. If each child received the same number of water balloons

45 water balloons were given to 9 children. If each child received the same number of water balloons, how many water balloons did each child receive? Water Balloons per child = Total Water Balloons / Number of Children Water Balloons per child = 45/9 Water Balloons per child = 5
14. ### if i had \$667 and an apple cost \$216, how many apples could i buy?

if i had \$667 and an apple cost \$216, how many apples could i buy? Apples we can buy = Total money / Cost per apple Apples we can buy = \$667 / \$216 Apples we can buy = 3.088 We round down to a full apple and get 3 apples
15. ### 9 friends were paid \$385 to clean up the local lake. How much does each friend receive

9 friends were paid \$385 to clean up the local lake. How much does each friend receive Each friend gets: Total Payment / Number of friends \$385/9 \$42.78
16. ### A house rental company charges a \$700 for a week stay plus an additional \$4 per night for a roll awa

A house rental company charges a \$700 for a week stay plus an additional \$4 per night for a roll away bed. Your family rents a house for a week and pays \$756. How many roll away beds did they rent? Roll Away Beds = (Total Rental Price - Weekly Charge)/Per night bed fee Plugging in our numbers...
17. ### A factory put cakes into boxes of 6 how many boxes can they fill with 3285

A factory put cakes into boxes of 6 how many boxes can they fill with 3285 3285 cakes / 6 cakes per box = 547.5 boxes
18. ### A long submarine sandwich is cut into thirds to make smaller sandwiches. How many long subs are need

A long submarine sandwich is cut into thirds to make smaller sandwiches. How many long subs are needed to make 12 small sandwiches? Each long submarine cut into 3rds make 3 small sandwiches. 12 small sandwiches * 1 Large Sub / 3 smalll sandwiches = 4 Large Subs
19. ### A builder needs 36 nails to finish a projects. If the nails come in packages of 3, how many packages

A builder needs 36 nails to finish a projects. If the nails come in packages of 3, how many packages should the builder purchase? Packages needed = Total Nails / Nails per package Packages needed = 36/3 Packages needed = 12
20. ### the quotient of m and the sum of n and p.

the quotient of m and the sum of n and p. The sum of n and p means we add p to n: n + p The quotient means a fraction, so we divide m by (n + p) m/(n + p)