product | MathCelebrity Forum

# product

1. ### Tristan is making smoothies. Each smoothie uses 54 cup of yogurt. How many cups of yogurt does he ne

Tristan is making smoothies. Each smoothie uses 54 cup of yogurt. How many cups of yogurt does he need to make 13 smoothies? Express your answer in simplest form. Total Cups = Number of smoothies * cups of yogurt per smoothie Total Cups =13 * 54 Total Cups = 702 cups
2. ### If cats cost \$15 each, what is the cost of n cats?

If cats cost \$15 each, what is the cost of n cats? Cost = Price x Quantity Cost = 15n
3. ### There are only horses and ducks on a farm. There are 80 animals in all and the number of ducks is ca

There are only horses and ducks on a farm. There are 80 animals in all and the number of ducks is called n. How many horse legs are there on the farm? Number of duck legs = 2 legs * n ducks = 2n legs Number of horses = 80 - n Legs per horse = 4 Total horse legs = 4(80 - n) = 320 - 4n
4. ### A spacecraft with a volume of 800 cubic feet is leaking air at a rate of .4 cubic feet every n minut

A spacecraft with a volume of 800 cubic feet is leaking air at a rate of .4 cubic feet every n minutes. How many minutes until the spacecraft has no air? 800 cubic feet / .4 cubic feet every n minutes = 2000 (n minute parts) Total time = 2000n
5. ### A certain type of an elephant would weigh 8 to 12 tons. How many pounds would it weigh?

A certain type of an elephant would weigh 8 to 12 tons. How many pounds would it weigh? 1 ton = 2000 pounds. 8 tons = 8 * 2000 = 16000 pounds 12 tons = 12 * 20000 = 24000 pounds So the elephant weighs between 16000 and 24000 pounds
6. ### 1 egg is 2 dollars. Then how much 2 eggs?

1 egg is 2 dollars. Then how much 2 eggs? 2 eggs * 2 dollars / 1 egg = \$4
7. ### multiply k by 6q

multiply k by 6q 6qk
8. ### A wheel take 1/12 minutes to make a complete turn. How many turns does it make in a half a minute?

A wheel take 1/12 minutes to make a complete turn. How many turns does it make in a half a minute? 1 minute = 60 seconds 1/12 minutes = 60/12 = 5 seconds Half a minute = 60/2 = 30 seconds 1 turn/5 seconds * 6/6 = 6 turns per 30 seconds
9. ### Each class can have 40 pupils. If a school opens 5 classes for Grade 6, how many Grade 6 pupils can

Each class can have 40 pupils. If a school opens 5 classes for Grade 6, how many Grade 6 pupils can it accept? Grade 6 pupils = pupils per class * number of classes Grade 6 pupils = 40 * 5 Grade 6 pupils = 200 pupils
10. ### Itachi want’s to buy apples that weights 5.7 pounds. The apples is priced at \$1.58 per pound how muc

Itachi want’s to buy apples that weights 5.7 pounds. The apples is priced at \$1.58 per pound how much does the apples costs Cost = price per pound * number of pounds Cost = 1.58 * 5.7 Cost = 9.01
11. ### 13 is the product of 5p and 5

13 is the product of 5p and 5 the product of 5p and 5 means we multiply 5p by 5: 5p * 5 25p The word is means equal to, so we set 25p equal to 13 13 = 25p 25p = 13
12. ### 5 times the product of 2 numbers a and b

5 times the product of 2 numbers a and b The product of 2 numbers a and be means we multiply the variables together: ab 5 times the product means we multiply ab by 5: 5ab
13. ### A postage stamp costs \$0.42. How much would a roll of 100 stamps cost?

A postage stamp costs \$0.42. How much would a roll of 100 stamps cost? 100 stamps = cost per stamp *100 100 stamps = 0.42 * 100 100 stamps = \$42
14. ### If Tom makes 2.9 million dollars a day how much would he make in a decade

If Tom makes 2.9 million dollars a day how much would he make in a decade 2.9 million dollars per day * 365 days per year * 10 years in a decade = 10,585,000,000
15. ### Leo collects 4 green apples each day for 10 days. How many apples does Leo collect?

Leo collects 4 green apples each day for 10 days. How many apples does Leo collect? Apples Collected = Apples per day * number of days Apples Collected = 10 * 4 Apples Collected = 40 apples
16. ### there are 9 apples in each box. how many apples are in 6 boxes

there are 9 apples in each box. how many apples are in 6 boxes Total apples = Number of boxes * apples per box Total apples = 6 * 9 Total apples = 54
17. ### Xaviers birthday party costs \$3 for every guest he invites. If there are 8 guests, how much money wi

Xaviers birthday party costs \$3 for every guest he invites. If there are 8 guests, how much money will Xaviers birthday party cost Cost = Amount per guest * number of guest Cost = 3 * 8 Cost = 24
18. ### The astronomer found that 0.017 at the stars examined were red dwarfs. if 29,000 stars or examined,

The astronomer found that 0.017 at the stars examined were red dwarfs. if 29,000 stars or examined, how many were not red dwarfs? If 0.017 were red dwarfs, then we have a not red dwarfs percent of: Not red dwarfs pct = 1 - red dwarfs Not red dwarfs pct = 1 - 0.017 Not red dwarfs pct = 0.983...
19. ### i have 25 pencil cases there are p pencils in each pencil case. how many pencils do i have altogethe

i have 25 pencil cases there are p pencils in each pencil case. how many pencils do i have altogether? Total pencils = Number of cases * pencils per case Total pencils = 25p
20. ### A carton holds 24 packets of biscuits. Each packet has 12 biscuits.How many biscuits can be packed i

A carton holds 24 packets of biscuits. Each packet has 12 biscuits.How many biscuits can be packed in 45 cartons? 45 cartons * 24 packets / carton * 12 biscuits per packet = 12,960 biscuits